• Home »
  • Bike check »
  • Преглед: Geometron G1 е проектиран така, че да бъде устойчив на бъдещето и да може да се адаптира

Преглед: Geometron G1 е проектиран така, че да бъде устойчив на бъдещето и да може да се адаптира

Geometron е партньорство между германските производители на рамки Nicolai и Крис Портър – мотоциклетен журналист, превърнал се в техник за Световната купа, тунер на окачването, пионер в областта на дългите велосипеди и специалист по мнението. Навремето той се прочу с твърдението, че 29-цоловите велосипеди са безсмислени и че всички караме велосипеди, които са твърде малки, твърде стръмни и с твърде слаб ъгъл на седалката. Geometron започна като начин да се сдобие с велосипед, който Крис наистина искаше да кара, и може би да докаже нещо в същото време. Но сега геометрията, която те са основоположници, е до голяма степен приета и дори възпроизведена от цялата индустрия и малцина биха спорили за връщане към по-къси, по-стръмни велосипеди с по-слаби седалкови тръби.

Що се отнася до частта за 29 цола? Е, всеки греши в нещо.

След като компанията на Крис, Mojo Suspension, се разделя с Fox, Крис създава Mojo Rising с шестима служители, като се фокусира върху велосипедите Geometron и разпространява окачването Formula и EXT.

Доскоро в линията Geometron имаше три варианта: g13, G15 и G16. Те имат съответно 130 мм, 145 мм и 155 мм ход (въпреки че G16 може да се използва със 175 мм ход). G1 е разработен през 2019 г. и докато имената на другите велосипеди обозначават пътуването, “1” в G1 се отнася до идеята, че това е един велосипед за всичко. Според Крис служителите на Mojo Rising са карали G16 с по-дълъг ход за всичко, включително за дълги преходи, а за по-малко техничен терен не е необходим по-малък ход, а само по-бързо търкалящи се гуми.

“Модулният” дизайн на G1 означава, че той може да осигури 162 мм или 175 мм ход на задната ос с един и същ амортисьор; да се монтират вилки с дължина от 160 до 200 мм, както и всяка конфигурация на размера на колелото, която ви харесва, и избор от три варианта за дължина на стойката на веригата. С всички тези възможности за регулиране той е проектиран така, че да бъде устойчив на бъдещето и достатъчно адаптивен за всичко – стига идеята ви за всичко да не включва ниско тегло.

Толкова са сигурни, че G1 е всичко, от което се нуждаете, че Nicolai вече не произвежда G13, G15 или G16. “Можем да го пригодим и да го използваме за повече хора в различни ситуации”, казва Крис, G1 е просто по-добър!”

Не по-малко важно от геометрията е окачването. Mojo Rising работи с Nikolai за прецизиране на кинематиката – която е усъвършенствана, а не революционизирана – от времето на оригиналния Geometron. Те също така са работили с EXT, за да предоставят силно персонализирани версии на шока EXT Storia V3. Но може би най-голямото им предимство за тези в Обединеното кралство е настройката/демонстрационните пътувания и услугите, които предлагат.

Служителите на Mojo Riding могат да настроят велосипеда заедно с вас в централата си близо до Монмаут, преди да се отправят на тестова обиколка, по време на която можете да изпробвате различни пружини и настройки на окачването, конфигурации на геометрията, компоненти и дори различни размери на рамката. Можете ли да си представите това от популярна марка?

%name
%name

88 Components MudGuard