Ново DH трасе в Петрич

Paprenitsa DH track 1

От създателите на новото трасе, КК “Виво”:

Ново трасе за планинско колоездене очаква любителите на спорта в Петрич
„Папреница“ ще посрещне състезанието Petrich DHI – първи кръг от Българските даунхил серии и носещо точки за световната ранглиста

20.04.2017 г., София. „Папреница“/Paprenitsa е името на новото колоездачно трасе, което клуб „Виво“ изгражда край Петрич. То е с дължина 2756 м и е разположено в ниската част на планината Беласица, като финалът му отвежда колоездачите в Петрич, недалеч от самия център на града.

През месец май новото трасе ще бъде домакин на състезанието Petrich DHI, което се явява първи кръг от Българските даунхил серии и е включено в календара на Международния колоездачен съюз, което означава, че ще носи точки и за световната ранглиста. Petrich DHI ще се проведе в дните между 12-и до 14-и май и ще събере в най-южния българския град около 150 състезатели. Състезателите ще започват спускането си от изоставената сграда на бившата гранична застава „Ниса“ в местност „Папреница“, откъдето идва и името на трасето.

Клуб „Виво“ вече са доказали своите възможности за изграждане на едни от най-добрите трасета за планинско колоездене в страната ни. Kongur Air DH – друго трасе, изградено от клуба, е определяно от мнозина колоездачи като едно от най-предизвикателните на територията на страната ни и допринесло безспорно за развитието на спорта и прогреса на колоездачите. „Папреница“, с денивелация от 528 м и старт, разположен на 773 м надморска височина, ще предложи едно съвсем различно, но не по-малко вълнуващо преживяване за колоездачите:

„Папреница“ се различава доста от Kongur Air DH. Естественият наклон, камъните и корените, които се показват, са достатъчни, за да го превърнат в едно доста “мъжко” трасе и да го разграничат от предишното. Дължината на това трасе също трябва да се има предвид, състезателите ще трябва да се подготвят добре физически, за да издържат финалната част.“, казва Емил Кузманов от „Виво“, който е един от хората, участващи активно в работата по трасето.

По време на провелата се изложба „Дестинация Петрич: активна и атрактивна“, организирана от Община Петрич в град София в периода от 6-и до 19-и април, един от основните акценти в изложбата бяха представени от колоездачи на клуб „Виво“ , които запознаха присъстващите с възможностите за колоездене в района и възможностите за този спорт в Беласица и Петрич.

За клуб „Виво“:
„Клуб за екстремни спортове – ВИВО(VIVO) е официално регистриран като сдружение за осъществяване на дейност в обществена полза. От основаването до днес клуб VIVO привлече около 20 състезателя в дисциплината Downhill DH-спускане с колела, от различни краища на България: Русе, Сопот, Бяла, Червен Бряг и София. За изминалите години състезателите на клуба са спечелили над 100 медала и три купи за шампион в категорията си.”

Paprenitsa DH track 2

88 Components Suspension