Микайла Гато – “Отвъд колелата”

Интересно е да се види какво правят протата, когато състезателният сезон свърши и световните купи приключат. Някои правят кратка почивка за да се видят със семейство и приятели, други продължават да тренират усилено за да може след няколко месеца да са на ниво, когато започне сезонът. За трети обаче нещата не вървят толкова гладко…

Противно на очакванията на повече хората, протата които виждаме по световните купи и по други големи състезания не прекарват лесно така нареченията “off season” (времето между два състезателни сезона). Някои, като Микайла Гато трябва да се борят за да съберат пари и да се върнат на подиума. Същевременно докато работи на 1-2 или повече места, тя трябва да тренира и да кара за да поддържа и развива формата си. Не звучи съвсем лесно, нали?

ScottRobarts Crankworx2013 MicaylaGatto 1 620x465

Всъщност в това положение се намират почти всички жени каращи по световната купа и буквално всички извън топ 20 на мъже. Разбира се, ако някой има късмета да получава нужната финансова помощ от семейството си е голямо предимство. Но други просто трябва да изкарат парите за предстоящите състезания.

Вижте и чуйте какво ще каже Микайла, една от талантливите канадки състезаваща се по световните купи, за нейното време след като приключат състезанията.