Giant Glory Advanced 2015

От доста време насам има спекулации относно марката Giant и по-точно моделът им за спускане-Glory. Повече от очевидна е тенденцията всички производители да предпочитат карбон пред алуминия, когато става въпрос за материала, от който изработват рамките си. Giant, като най-голям производител на велосипеди в света, предпочетоха да използват времето си пълноценно и да не избързват, но в крайна сметка са една от последните компании, която пусна на пазара карбонов модел. Той ще се казва Glory Advanced и ще се продава успоредно с алуминиевата рамка, която от пуснаха в продажба по-рано тази година.

giant glory advanced 2015

Моделът, окомплектован с по-висок клас компоненти Giant Glory 00, изглежда доста изпипан. Подобно на карбоновата Kona Operator, само предният триъгълник е изработен от карбон, а задният остава алуминиев. Въпреки това, рамката тежи малко над 3 kg, което определено звучи привлекателно и поставя Giant наравно с останалите производители на висок клас рамки за спускане. Размерът на каплите остава 27,5″, а цената на цялото колело е $8,500 американски долара.

giant glory 01 advanced 2015

По-бюджетният вариант, който Giant пускат в продажба, е Glory 00 и е окомплектован с надеждни части, които ще осигурят безпроблемно каране и оставят добра възможност за по-нататъшен ъпгрейд.

88 Components Suspension