Fatbike – новият тренд в планинското колоездене

Представи си зимни, пясъчни, пустинни терени и да, има части по света, където ”инфраструктурата” е предимно такава, а начините за придвижване – тотално ограничени. Обаче, когато имаш ентусиазма да караш колело, граници няма! За щастие, съвременният свят настройва честотите си на вълна преодоляване на препятствията и все повече екшън. Едно такова решение за запалените байкъри е специално пригоденото колело за специфичен терен – сняг, пясък, кал. Това е fatbike (фетбайк). Фетбайк звучи като нещо огромно и правилно си го мислим.

DRAG Tundra Comp

Първата българска фетбайк разработка се казва Tundra и е един от новите модели за 2015 г. на DRAG Bicycles. Наречен така заради огромните си гуми – размерът надминава 26×4.0, т.е. два пъти по-широки от тези на обикновен байк. Това прави машината особено подходяща за каране в сняг – терен, смятан до скоро за непроходим за двуколесни. Дълбоката кал, ронливите песъчливи пътеки са любими на DRAG Tundra. В същото време и лятото по обикновени трасета fat bike може да се кара и определено дава усещане уникално и различно от традиционния планински велосипед.
За пръв път DRAG Tundra бе представен на международния панаир за велосипеди Eurobike тази година и веднага предизвика любопитството на световни производители.

В навечерието на коледните празници българската сноубордистка Сани Жекова направи първи тест райд с велосипеда DRAG Tundra.

Вероятно се питате дали този велосипед си заслужава повече от традиционния планински… Отговорът на практика е, че велосипед като Tundra открива нови хоризонти. Позволява ви да карате по места за, които не сте предполагали, че стават за каране. На всичкото отгоре с него може да изживеете по нов начин любимите си пътеки.

DRAG Tundra 01

Ето и сухите факти за Tundra:

  • Рамка: Хидроформована А6 алуминиева
  • Вилка: Твърда А6 алуминий
  • Колела: 26”, съвместими с гуми от 26×4.0 до 26×4.8
  • Три размера: 16, 18, 20.5

Drag Tundra ще се предлага в две окомплектовки Tundra Comp и Tundra Pro.

Повече за DRAG Tundra тук.

88 Components MudGuard