• Home »
  • Видео »
  • Връщане към миналото: Победата на Мик Хана за Световната купа във Виго през 2006 г

Връщане към миналото: Победата на Мик Хана за Световната купа във Виго през 2006 г

Обикновено на един състезател му трябват няколко състезания, за да се ориентира в обстановката, след като смени отбора, но Мик Хана с новия си Cannondale Judge on Cut Racing през 2006 г. веднага се ориентира към най-голямата победа в кариерата си.

Виго е къса и остра испанска писта, която дебютира във веригата за Световната купа през 2005 г. Състезателите се стремяха към 2:20 минути, за да имат шанс за победа, така че всяка грешка при издухването на испанския прах е окончателна и това доведе до някои интересни резултати през годините.

Мик трябва да е бил уверен, че ще участва в състезанието през 2006 г., тъй като предишната година се качи на подиума, завършвайки четвърти с Haro, и не му отне много време да се утвърди отново като един от най-бързите на трасето. След тежко падане в първия ден от тренировките, той се възстанови и спечели квалификацията с 0,6 сек. пред Стив Пийт. Във видеото по-горе можете да видите как той прогнозира, че ще свали 1,5 секунди на финала, за да спечели победата и след това направи точно това, за да поведе австралийците с 1-2 точки пред Нейтън Рени. Стив Пийт завърши трети с изкълчен пръст, но се възстанови и спечели състезанието в центъра на Лисабон само седмица по-късно.

След състезанието Мик сподели пред Bike Magic: “Чувствах се страхотно през целия уикенд. Всичко си дойде на мястото за квалификациите и бях подготвен да се състезавам. По време на състезанието преминах всички завои плавно и перфектно. Трасето беше доста технично, но съдията се справи безпроблемно”.

88 Components pads 300x250 1