Red Bull Wide Open – спускане със суперкрос елементи?!

Гледали ли сте Red Bull Straight Line? Най-добрите суперкрос състезатели се състезават на кратко и право трасе с много препятствия и трудни скокове.
Но може ли това да се приложи в планинското колоездене? Red Bull, явно, винаги отговорят положително на подобен тип въпроси.

red bull wide open 640x426

Wide Open ще е смесица от спускане, 4х и фрийрайд в едно трасе с дължина 500 метра. Red Bull наричат тази дисциплина “Mountain Bike Supercross” и се очертава да е нещо зрелищно.
Твърди се, че скоковете ще достигат 18 метра, а виражите ще са огромни – до 6 метра височина, като ще има стени, по които ще се минава, както и секции с камъни.

Няколко човека ще стартират едновременно, както при 4х, но ще се сблъскат с по-технично трасе.

red bull wide open 1 640x426

Дата и място: 11-13 юли, Bike Park Mottolino в Ливино, Италия. Надяваме се да има живо предаване на 13-ти юли, когато ще са финалите, защото това ще е нещо страхотно!

За момента потвърдилите участници предизвикват сериозен интерес! Имената включват настоящият световен шампион по спускане Грег Минар, Дани Харт, Мик Хана, машината за градски спускания Филип Полк, както и фрийрайд звезди като Андреу Лакондегай, Камерън Зинк, Дарен Берклот и т.н.

 

 1. Аарън Чейс
 2. Андреу Лакондегай
 3. Андрю Нийтлинг
 4. Беранрдо Круз
 5. Камерън Зинк
 6. Грег Минаар
 7. Дани Харт
 8. Дарън Берклот
 9. Филип Полк
 10. Геоф Гюлевич
 11. Кайл Стрейт
 12. Логан Бингели
 13. Мартин Содерстрьом
 14. Марсело Гутиерес
 15. Мик Хана
 16. Ник Биър
 17. Нико Винк
 18. Сам Рейнолдс
 19. Томас Славик
 20. Йаник Граниери