• Home »
  • Други »
  • Обявени са подробности за маратонското състезание на Световните игри по планинско колоездене през 2021 г

Обявени са подробности за маратонското състезание на Световните игри по планинско колоездене през 2021 г

%name

Несравнимото усещане за състезание най-накрая се завръща. От 9 до 12 септември 2021 г. 1000 състезатели по планинско колоездене от повече от 20 държави отново ще застанат на стартовата линия в австрийския хинтерглем Заалбах, за да се борят за титлата шампион на Световните игри. Независимо дали става въпрос за обикновени колоездачи или професионални състезатели, с пет маратонски дистанции от 21 км до 80 км, всеки ще намери своето място в 22-рото издание на Световните игри по планинско колоездене.

%name

В изданието на Световните игри по планинско колоездене през 2021 г. отново ще има избор от пет дистанции. Новаците в маратонските състезания могат да се справят с маратонската дистанция 21 със 764 вертикални метра изкачване, а по-опитните маратонци могат да изберат дистанциите 31, 42 и 58 км с изкачване от 961 до 2974 вертикални метра. Онези, които са подценили способностите си и искат спонтанно да преминат на по-дълго разстояние, могат да го направят на всяка съответна пресечка на трасето.
%name
Героите на планината
Абсолютните герои на Световните игри по планинско колоездене са тези, които са готови да се справят с бруталния 80-километров маратон. Легендарното трасе на Световните игри включва точно 3788 вертикални метра безмилостно изкачване, разбира се, под собствена сила. Рекордното време за 80-километровия маратон е 4:17:14.8 ч., но подобряването му не прави планински герой. Рекордното време за 80-километровия маратон е 4:17:14.8 ч., но подобряването му не прави планински герой. Титлата “Планински герой” е една от най-трудните за спечелване, тъй като включва резултатите от маратона по ски туризъм Mountain Attack от януари 2020 г., както и резултатите от Световните игри по планинско колоездене.
%name
Крос кънтри
Тези, които просто не могат да се наситят на невероятното усещане от състезанието и не се страхуват от уморените крака в началото на маратона, имат шанса да се докажат допълнително в състезанието по крос кънтри. Състезанието по крос-кънтри над покривите на Заалбах на 10 септември 2021 г. включва четири обиколки с пълна скорост с дължина 2,5 км и 119 метра изкачване всяка.

Трофей за младежи
Да се състезаваш като възрастните, да пресичаш същите финални линии като професионалните състезатели, да бъдеш подкрепян от ентусиазирана тълпа – Junior Trophy не е само забавление за децата, но и за родителите и зрителите. В деня преди състезанието по маратон зоната на старта/финала е предназначена за деца на възраст до 13 години. Трофеят за младежи включва 500- и 900-метрови обиколки с различна степен на трудност и със сигурност ще бъде незабравим момент за децата, които се състезават в шестте възрастови категории.

Планинско колоездене за добра кауза
Както и предишните години, 22-рото издание на Световните игри по планинско колоездене отново ще подкрепи благотворителна кауза. Зрителите, поддръжниците или членовете на семействата могат да изберат да спонсорират даден състезател и по този начин да дарят по едно евро на километър, изминат от състезателя, на Debra Austria. В предишни години Световните игри по планинско колоездене и организацията “Колоездене за деца” са събирали около 10 000 евро годишно за DEBRA Австрия.

Регистрацията за 22-рото издание на Световните игри по планинско колоездене вече е активна и може да бъде намерена на адрес saalbach.com/worldgames.

88 Components Suspension