Norco Aurum Carbon 2015

Въпреки че на по-наблюдателните почитатели на марката Norco може би са направили впечатление прототипните рамки, използвани от тест-райдъри в няколко състезания, карбонов модел все още не бе пускан на пазара. Той обаче е вече факт и представлява преработена версия на добре познатия ни модел за спускане – Aurum. Новото при него е карбонов преден триъгълниик също както при моделите на Giant или Kona. Освен че от Norco значително са редуцирали теглото на новата си рамка за спускане (450 гр. по-леко в сравнение с алуминиевата версия), от компанията са решили да последват тенденцията от последните няколко години и да заложат на вече добилия популярност стандарт капли – 27.5″ (650b). Челният ъгъл е доста остър – 63°. Има и още любопитна информация относно геометрията на новия Aurum. Средното слиза 12 мм по-надолу, като причината за това е, че рамките да стават по-дълги и ниското средно осигурява по-добро разпределение на тежестта на велосипедиста и съответно по-добър контрол.

Добро впечатление прави практичното решение вграденият в рамката бъмпър да бъде използван и като гнездо за жилата и спирачките. Освен това, той играе ролята и на протектор на долната страна на рамката против нажулване по време на превоз.

Цената за цяло колело варира от $4230 до $9700 (американски долари) в зависимост от нивото на окомплектовката, а цената за гола рамка ще бъде $2585. Новите предложения от Norco са валидни от началото на следващия месец.

88 Components MudGuard