Невероятен успех за младежкия български DH

На международната байк сцена в момента се коментира най-голямото събитие за деца – iXS International Rookies Championships
както и iXS Rookies Cup.

Огромната изненада е подиумът с третото място на Стефания Добрева (U15 female) от Champion Racing Team, както и четвъртото място на Добри Добрев (U13 male) в iXS International Rookies Championships. Това състезание само по себе си има статут на неофициално (поради възрастта на участниците) Световно първенство.

iXS Rookies 01

Отборът участва с общо 5 състезатели, 4 от които – деца. Освен Стефания и Добри, прекрасно класиране направи и Румен Белезирев – 12 място (U15 male), както и Петър Апостолов в същата група.
Страхотен дебют направи Добри Добрев в Европейската ранглиста за деца – 6-то място в крайното класиране.

iXS Rookies 02

Двете състезания бяха включени в програмата на Kona MTB-Festival Serfaus-Fiss-Ladis с над 250 участника от 20 държави. Зверска конкуренция, утвърдени имена и фаворити за подиума, въпреки крехката възраст на състезателите. Част от фестивала беше и надпреварата Father+Son Challenge. Тук също българите постигнахме страхотен успех за Добри (баща) и Добри (син) Добреви. Двамата отново останаха на крачка от подиума с 4-то място. Само малката възраст на дванадесет годишния Добри не достигна да се наредят сред победителите.

88 Components pads 300x250 1