• Home »
  • Мероприятия »
  • Най-добрите се срещнаха очи в очи, победител стана само 1 (Biketrial in the park 2011)

Най-добрите се срещнаха очи в очи, победител стана само 1 (Biketrial in the park 2011)

Biketrial in the park 2011 01

Най-добрите се срещнаха очи в очи, победител стана само 1
Така може да се обобщи събитието Biketrial in the park 2011. Въпреки колебливото време през цялата седмица, уикенда слънцето не ни остави на мира. Борисовата градина се превърна в едно от претрупаните от хора места, които с нетърпение чакаха да видят всеки следващ участник в надпреварата по траял.

Състезанието в съботния ден протече гладко и доста зрелищно. Записалите се участници трябваше да преминат през 3 трасета в двете посоки по 2 рунда. Общо 12 минавания трябваше да направи всеки един от участниците за да се изкачи до върха. Правилата бяха прости: всеки състезател има право до 5 наказателни точки за 1 минаване/рунд. Достигнеш ли този брой точки – изгаряш от рунда (трасето). Тези точки се трупат като:
1. стъпиш с крак – 1 наказателна точка
2. стъпиш на педал – 1 наказателна точка
3. скочиш върху гарда на колелото или подпреш кормило на елемент от трасето- 1 наказателна точка
4. стъпиш с двата крака – 5 наказателни точки.

Biketrial in the park 2011 02

Сами можете да си представите как тези правила ограничават и затрудняват състезателите още повече.Първото и второто трасе бяха квалификации като от самото начало летвата беше вдигната доста високо и трудността си каза думата.

До финала отпаднаха няколко от състезателите като до последното (финално) трасе се класираха топ 6 райдъри от страната.

Разбира се този маршрут бе приготвен за най-добрите, съдържайки в себе си доста сложни елементи като високи скокове, големи прелитания и технични греди и „назъбени” уреди.
На първо място се нареди Дойчин Абаджиев (Русе) с 19 точки (от общо 60 възможни), последван от Александър Толев (Казанлък) с 29 и Стамен Димитров (Варна) с 33.

Biketrial in the park 2011 03

Другия топ състезател Симеон Предов също завърши с 19 точки, но поради факта, че е част от организацията на събитието не беше поставен в крайното класиране.

Нека разбира се уточним, че това събитие се организира от Спортен клуб „Байктраял София”. Всичките му членове доста активно работиха, за да успеят да довършат траял парка за събитието. В момента всеки, който иска да се запознае отблизо с този спорт, може да отиде на Колодрума в Борисовата градина и сам да се пробва по трасетата. Ако пък искате да сте част от отбора на Байктраял София просто посетете http://btsofia.com/

Biketrial in the park 2011 04

Клуба не смята да се ограничава само с това събитие като съвсем скоро ще бъдат подготвени още няколко из цяла България. Кога и къде ще бъдат те, ще разберете съвсем скоро.

Снимки: Марин Кафеджийски

88 Components Suspension