• Home »
  • Видео »
  • Инцидент на Световната купа по XC в Нове Место

Инцидент на Световната купа по XC в Нове Место

%name
%name

Кейт Кортни е счупила ръката си след падане по време на втория кръг от Световната купа по ХС в Нове Место.

Последният кръг от тазгодишната Световна купа по ХС беше труден за Кейт Кортни с малък инцидент в началото на състезанието и множество механични проблеми. След като се прибира у дома, тя установява, че падането е било малко по-тежко, отколкото е предполагала.

Кейт съобщи в социалните медии, че ръката ? е счупена след падането, като е получила непреместена фрактура на лакътната кост – костта на предмишницата. Макар че не може да се включи в обичайните си тренировки в средата на сезона, Кейт казва, че все още може внимателно да се разхожда с шосейния си велосипед, докато костта заздравее.

За разлика от моя дух се оказа, че ръката ми всъщност е счупена. Сблъсъкът в Нове Место беше малко по-тежък, отколкото си мислех, и доведе до непреместена фрактура на лакътната кост. Добрата новина е, че все още мога да тренирам с шосеен велосипед, но се стремя да бъда предпазлива и да позволя на шината да заздравее възможно най-бързо. Толкова съм благодарна на екипа около мен, че ми помогна да се справя с тази травма и да продължа напред, но искам да изкажа специални благодарности на Емили Краус, Евъратлет, Джим Милър и моето семейство.

– написа в социалните мрежи Кейт Кортни

Пожелаваме на Кейт бързо възстановяване и се надяваме скоро да я видим отново на състезания.

88 Components MudGuard