• Home »
  • Новини »
  • Оhlins и Andreani Group разширяват предлагането на шоковете TTX

Оhlins и Andreani Group разширяват предлагането на шоковете TTX

Олинс (Оhlins) са един от лидерите в окачването при мотори и коли, а ако питате мотокросисти, то много биха ви казали, че са най-добрите. Specialized направиха сделка с тях да предлагат екслузивно шоковете на шведската марка заедно с моделите Демо и Ендуро.
Шоковете са направени специално за окачването на рамките на Specialized, но интереса към Олинс и нетипичните им шокове се разрастна. Тук се намесва Андреани Груп.

ohlins 0 640x426

Андреани Груп, които се намират в Италия, са се специализирали в тунинговането и настройването на амортисьори за мотори, рали коли и оф-роуд, като механиците им имат много сериозен опит в MotoGP и World Superbike, мотокрос, ендуро, рали и супермото. През 2005 стават представител на Олинс, а наскоро започват съвместна работа с тях по проекта им “планинско колоездене”.

andreani group 2 443x640

В момента хората от Андреани работят усилено по нагаждането на шоковете към други рамки за спускане. За сега моделите са ограничени, но са пригодени специфично за типа окачване и кривата им на работа. Прижуните, с които ще се предлагат ще са през 20 либри, а не 50, както е нормално да виждаме от другите производители (например 400,450,500 и т.н.). Така ще може да настроите много по-точно сагът (колко процента е сгъната вилката или шока, когато стоите върху колелото).

Марки и модели:

Giant Glory
Trek Session
Santa Cruz V10
Lapierre DH
Kona Supreme
GT Fury
Norco Aurum
Transition TR450
Commencal Supreme DH
Devinci Wilson
Scott Gambler

До тук всичко звучи прекрасно, но 2 неща ограничават достъпа до тази жълта “глезотийка” – шока. Първо, шоковете ще се предлагат само в Италия и, второ, цената им е… Впечатляваща – 650 евро, макар че на постера виждаме 680. За продукт от толкова висок клас може би е заслужена.

Ohlins 2 480x640

Ohlins

ohlins 4 640x423

andreani group 640x480

Италианците ще приложат уменията си в тунинговане и произвеждане на собствени патрони, като ще предложат маслен патрон за Fox 40 и въздушен патрон за ендуро и крос кънтри вилки. А в края на февруари, което е съвсем, съвсем скоро – прототип на вилка за спускане!
Преди време в интернет се появи снимка на една такава вилка от Олинс (вижте снимката отдолу), но беше по скоро опит дали би могло да се получи нещо добро, отколкото прототип на бъдещ продукт. Олинс работят по нормална вилка (с ботуши) и по обърната (като DVO) за да разберат, кое е по-добре за техните технически изисквания. Това, което знаем за момента е, че най-вероятно ще бъде смесица между въздушен и маслен патрон, нещо което се появи преди време от FOX за Trek Session 9.9.

Ohlins 3 478x640

Андреани са пригодили тир, който ще обикаля по различни състезания по спускане и ендуро и ще предлага цялостно сервизиране и тунинговане на вилки и шокове. От настройки до смяна на масла и бушинги. Всичко това за да може дори и състезатели без големи спонсори зад гърба си да получат качествено обслужване на амортисьорите. Цената е солена – около 200 евро за цялостно сервизиране, но настройките по окачването дават големи резултати при каране.

andreani group 1 640x480