Финале Лигуре – EWS – финален ден

Само крайните резултати не са достатъчни за да добие човек представа какво се е случило на едно състезание. Особено когато става въпрос за състезание по планинско колоездене с огромен брой участници.

Тази година беше даден старта на най-мащабнота и истинска серия от ендуро състезания – световните ендуро серии. Макар UCI (световният колоездачен съюз) да не подкрепяха началото на този спорт, то вече не могат да отрекат силата, която набра само за няколко месеца. Но все пак това не е първата такава проява, която виждаме от съюза.

Жером Клементц и Трейси Моузли, първите ендуро шампиони в историята, запазиха лидерството си и на финалите на Финале Лигуре – първи места за двамата! Доста впечатляващо като се има предвид, че не беше нужно да печелят, дори и да карат, за да вдигнат купите си. Но изглежда хъса и приятното чувство от формата на състезанието ги накара да се раздадат.

s780 Fin13 v8a6495 640x426

Ще започнем със “сурово” видео от последният ден. Макар повечето колела да са с вилка 150/160мм и ход на задницата 150мм, състзателите буквално хвърчат по трасетата!

Слайдшоу от Vital, което ще ви даде по-подробна информация за случилото се и за състезателите като Джаред Грейвс и Жером Клементц. Забележет как Жером запазва контрол върху колелото си на един от завоите!

Официално видео от организаторите на последният кръг:

88 Components MudGuard