Evil Undead

През 2009 Evil представиха изключително обещаващата на пръв поглед рамка Revolt DH, но поради проблеми със завода-производител голяма част от рамките бяха криви и слаби, а резервни части просто липсваха. След като Revolt не оправда очакванията нито на Evil, нито на карачите, тази година фирмата започва на чисто с нов завод, нови материали и нова рамка – изцяло карбоновия Undead.

Evil Undead 01

Рамката отново ще бъде с разработеното от легендарния Дейв Уигъл и патентовано от Evil окачване DELTA. То се отличава с компактност, което означава нисък и съсредоточен в средата на рамката център на тежестта, правещ я изключително маневрена, а също и с възможност за настройка на геометрията, без това да влияе на работата на окачването.

Evil Undead 02

В сравнение с Revolt, Undead ще има още по-нисък център на тежестта и втулките ще бъдат заменени със специално разработени от Enduro лагери.

Evil Undead 04

Според Evil, карбонът, освен очевидните си преимущества като тегло и здравина, им позволява да настроят максимално добре твърдостта и еластичността на определени места от рамката.

Evil Undead 03

Както е модерно напоследък, Undead ще има интегрирани стопери за вилката и водачи за маркучите и броните.

Evil Undead 05

Челото ще бъде с интегрирани чашки и с настройка на челния ъгъл. Ще се предлагат и различни комплекти за настройка на геометрията, работата и хода на окачването от 205мм до 216мм.

Evil Undead 06

Скъпоценният карбон ще бъде защитен с интегрирани карбонов калник, протектор за долната тръба, протектор за чейнстея и даже протектор, пазещ долната тръба при возене на лифта или в камионите до старта на трасетата.

Evil Undead 07

От Evil още не казват окончателното тегло на рамката, a цената не би трябвало да е много по-различна от тази на Revolt (4000-5000 лв. със шока).

88 Components MudGuard