• Home »
  • Новини »
  • Enduro Warriors Challenge – ендуро състезание до В. Търново

Enduro Warriors Challenge – ендуро състезание до В. Търново

Определено ендурото ще набира сила у нас! След успешният Троян, първото мега ендуро у нас, се появи новина за още едно състезание – Enduro Warriors Challenge. Този път форматът ще се придържа стриктно към този на световните ендуро серии – няколко етапа, малко време за тренировка и придвижване на самоход.

1382321 530967216978698 1130090948 n 640x480

Ето какво е написал организаторът:

Какво представлява Ендуро форматът и каква е концепцията но това събитие?

Идеята е по-скоро да се получи една приятелска сбирка на хора с опит в карането по естествени планински терени. Хора както от съзтезателните среди, така и такива, които просто обичат да си карат стабилно за удовоствие. Целта е да се тества класическият ендуро формат за съзтезания и да се даде началото на този вид събития за в бъдеще в България.
Ендурото е една нова съзтезателна дисциплина, която набира изключително голяма популярност в света през последните години. В такъв тип съзтезания са комбинирани издържливостта при крос кънтри състезанията със техничността на състезанията по спускане.

– Състезанието ще включва 5 съзтезателни отсечки – наричани специални етапи, които ще бъдат основно спускане по разнообразни,технични и забавни пътеки.
Обща дължина на специалните етапи: 15 км с 1200 м отрицателна денивелация.
Обща дължина на трансферните етапи: 18-20 км

– Предвижването между етапите ще се извършва на самоход от участниците, като отсечките за изкачване към специалните етапи няма да бъдат в съзтезателно темпо, но ще има определен период от време, за който всеки трябва да достигне до началото на следващия етап.

– Събитието ще се проведе в два дни, като през първия ден ( събота 02 Ноември) участниците ще имат право да направят само по едно тренировъчно каране по всеки един от етапите, като в този ден те могат да достигат до началото на етапите както на самоход така и с помощта на собствени превозни средства.

– През втория ден(неделя 03 Ноеври ) ще се проведе и самото съзтезание, по време на което участващите трябва да разчитат единствено на велосипедите си и собствените си сили.
Всеки участник ще трябва да стартира специалните етапи в точно определено време и ред, в интервали от 30 секунди един от друг.
При регистрация може да посочите с кои други участници бихте искали да стартирате един след друг.

*** Събитието ще се осъществи при минимум 20 записани участника. Максимален брой участници 50!

Очаквайте още подробности скоро!

организационна такса: 15лв
Задължително предварително записване на:
dobromir@bike-ventures.com

Кликнете тук за да видите къде се намира местността.

Фейсбук група на събитието.

88 Components MudGuard