Български градски серии 2017, кръг #1, Габрово – репортаж

BUS 2017 1 Ride 720x480

От организаторите на Българските Градски Серии:

Много екшън и адреналин изпълниха Габрово през изминалия уикенд, когато се проведе шестото поредно издание на екстремната вело надпревара „Gabrovo Challenge City DH“!
Близо 80 човека от цялата страна, както и двама представители на съседна Турция се спуснаха по зрелищното трасе в центъра на Габрово, а най-бърз бе Стивиан Гатев.

Напук на лошата прогноза за неделния ден, сутринта зарадва всички с проясняване на облаците и изгряване на слънцето, което успя да изсуши хлъзгавото и мокро трасе, като създаде предпоставка за много интересно и оспорвано състезание. Участниците бяха разделени в общо 5 основни категории и се бориха, кой ще премине най-бързо по еднокилометровия маршрут, изпълнен с множество стълби и най-различни препятствия.

Най-добро време за деня успя да постигне Стивиан Гатев, спирайки часовника на 1:34.56 мин., а веднага след него в категорията на мъжете се класираха съотборниците Иван Колев и Йоан Нейчев от Рам Байкс.

Много оспорвана бе надпреварата при юношите, а най-бърз бе представителя на местния отбор – Калоян Кисьов. Само на 73 стотни разлика се класира едва 14 годишния представител на град Бяла – Йордан Анчев, следван на трета позиция от Григор Вълчанов.

При ветераните имаше неочакван обрат в класирането, тъй като двама от основните претенденти, които бяха на първо и второ място на квалификацията, допуснаха грешки във финалния си рън и останаха на по-задни позиции. В крайна сметка на първо място успя да се класира габровеца Петко Димитров, следван от Филип Станев и Александър Хаджиев.

При дамите най-добре се представи Виктория Гочева с време 2:11.78 мин. и преднина от над 10 секунди пред Маргарита Христова. Трета остана Йоанна Великова. При състезателите с колела без задно окачване, най-бърз бе Васил Денчев, който се представи повече от отлично постигайки едно от най-бързите времена в общото класиране.

Състезанието тази година е първи кръг от Българските Градски Серии за 2017 и носи точки за генералното класиране. Следващата спирка на турнира е тази неделя, 28 май, в Плевен, където се очаква поредната оспорвана надпревара. Третата локация за тазгодишните серии организаторите за сега пазят в тайна, като издават само, че мястото е ново и много интересно. За допълнителна информация следете www.conceptcreative.org

88 Components MudGuard