Правила за форумите на bike-bg.com

Начало Форуми Пазар За пазара Правила за форумите на bike-bg.com

Темата съдържа 0 отговори, има 1 участник и беше последно редактирана от  Росен Ковачев на преди 4 години, 11 месеца.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)

Цена: лева

Град:

Телефон за връзка:

 • Автор
  Публикации
 • #13964

  Росен Ковачев
  Отговорник

  С регистрацията си в bike-bg.com потребителят декларира, че е съгласен със следните установени правила:

  1. Общи положения

  1.1 Форумът на bike-bg.com има за цел да предоставя възможност на всеки да сподели своите мисли и опит, както и да общува с останалите потребители – информацията трябва да е за всички и всички са добре дошли да я споделят; да се срещнат хора с общи интереси; да има ползотворни материали и дискусии и да се отсее в тях истината.

  1.2 Форумът да се ползва по предназначение. Той не е място за явна и скрита реклама, политическа агитация и други подобни.

  2. Теми и постове (коментари/отговори)

  2.1 Писането на български език с кирилица е задължително. Теми и съобщения, написани на латиница, само с главни букви или със заместени символи вместо Ч-4, Ш-6 и т.н. се изтриват без предупреждение.

  2.2 Новите теми се пускат в съответстващия им раздел. Теми публикувани в грешен раздел се изтриват или местят без предупреждение.

  2.3 Заглавието на темата трябва да е ясно и точно, да не е съставено единствено от главни букви и да описва максимално съдържанието на самата тема. Теми със заглавия от една дума или от рода на “Помощ!”, “Имам проблем”, “Спешно” и т.н. се изтриват без предупреждение.

  2.4 Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата й е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми. Коментарите към такива теми ще бъдат премествани към вече съществуващите или изтривани.

  2.5 Не са желателни прекомерните off-topic – мнения, които не са свързани с темата.

  2.6 Не се толерира практиката на flood – публикуване на едно и също нещо многократно, както и публикуването на голям брой мнения от един потребител едно след друго. За добавяне на информация към предишен пост има бутон “Редактирай” на всеки ваш пост.

  2.7 Всякаква форма на spam (нежелани съобщения) е забранена, било то чрез постове или лични съобщения. Това включва всякакви реклами, верижни писма и др. съобщения, изключващи тема за помощ или обсъждане, или лична кореспонденция. Избутването на тема от автора й (bumping) не е разрешено с изключение на един пост в рамките на 24 часа. Този вид спам се определя като пост след последният ви пост, който не е уместен и не носи никаква нова (коригирана, допълнена) информация по темата.

  2.8 Не са желателни безсъдържателните мнения (“Хахахахахахаха”, “Жестоко е!”, “Много яко”, “Харесва ми!”, емотиконки и т.н.) и теми. Нека подобни мнения бъдат придружавани с обосновка.

  2.9 Не е желателно публикуването на коментари, в които се критикуват други потребители за неспазване на правилата, както и за техния правопис. Постове, излизащи извън рамките на изискването, ще бъдат трити или редактирани.

  2.10 Забранено е публикуването и разпространението на незаконен софтуер и произведения защитени с авторски права (филми, музика снимки и други), както и заявките за такива.

  2.11 Забранено е прикачването на снимки с порнографско съдържание и/или насилие, както и публикуването на подобни линкове без предупреждение за съдържанието. Категорично се забранява предоставянето на линкове към страници с детска порнография. Същото се отнася и за коментарите, които включват реалистично описание на причиняване на физическо и психическо страдание, осакатяване и садизъм, както и текстове, включващи реалистично описание на принудителен секс, изнасилване и секс с малолетни.

  2.12 Пропагандирането на всякакви противозаконни идеи и цели е забранено. Не се допускат публикации на произведения, рецензии, лични коментари и др., които нарушават законодателството (съдържащи призиви за насилствена смяна на обществения ред, към етническа и верска омраза и други). Не се допускат коментари популяризиращи противозаконни и дискриминационни нацистки/фашистки и расистки идеи. Не се допускат дискриминация и проява на нетърпимост на основата на възраст, пол, раса, етнос, националност, вероизповедание, образователен ценз, социален статус и сексуалност.

  2.13 Забранява се употребата на заплахи, вулгарни думи, цинизми и обиди, както в коментари по темите, така и в лични съобщения. Ако подобни неща станат чрез лични съобщения, трябва само да се уведоми член на администрацията и ще бъдат взети съответните мерки за предотвратяването им.

  2.14 Всички мнения и коментари, публикувани в сайта и форума, изразяват личното отношение и позиция на потребителя (автора) и той носи цялата отговорност за тях. Мненията не обвързват с нищо останалите потребители или администрацията на сайта и те са без тяхната подкрепа.

  2.15 Всяко мнение, предоставено тук, е пуснато доброволно от автора му и всеки има право след това да го копира и разпространява както намери за добре. Ако не е упоменато, че поста съдържа текст, който е обект на авторското право или че ползването му без разрешение е нежелано, то текстът ще бъде третиран според Лиценза за свободна документация на ГНУ. Ако мнението или материалът публикуван от вас не е Ваше дело, задължително трябва да се посочи, че е цитат и да се даде линк към източника (визират се статии, цитати от научни трудове и др. подобни). Администрацията на форума не се задължава да заличава постове и теми по желание на авторите им, както и по желание на трети страни, ако прецени, че те не нарушават с нищо законите на държавата и правилата на форума.

  2.16 Забранено е публикуването на лична кореспонденция (лични съобщения) във форума без съгласието на двете страни, участвали в кореспонденцията, както и всякаква форма на лични данни извън официално публикуваните в настоящия форум (снимков или друг материал, засягащ личния живот), когато това може да е в ущърб или да служи за дискредитация на някоя от двете страни. Ако това стане, то по желание на ощетената страна такива постове ще бъдат трити без предупреждение.

  2.17 Желателно е да се въздържате от обширни цитати на друг език, освен българския. Ако смятате, че информацията, съдържаща се в чуждоезичен цитат е ценна за потребителите на форума, добре е да го преведете.

  2.18 Ако една тема бъде изчерпана или излезе по какъвто и да е начин от рамките на правилата на форума, по преценка на администраторите или модераторите, или по препоръка на някой потребител, може да бъде заключена. Ако се появи информация по темата, която трябва да се сподели с останалите потребители, добре е да се обръщате към администрацията на форума за съдействие по публикуването й.

  2.19 Всякакви теми коментиращи публично действията на модераторите относно затваряне, триене, местене, редакция на теми или друго, без преди това да е потърсена връзка с администрацията ще бъдат третирани като нарушение – затваряни/трити и санкционирани.

  3. Профили, аватари, подписи

  3.1 Потребителският профил съдържа лична информация за притежателя си. Данните, които публикувате тук, няма да бъдат използвани от трети страни, доколкото това зависи от администрацията на форума. Нито едно поле в профила Ви, видимо за останалите потребители, не е задължително за попълване. В случай, че решите да предоставите някаква информация, то няма ограничение за нейното съдържание и характер. Единственото поле, за което е задължителна коректната информация е Email адреса.

  3.2 В случай че има такава, снимката към Вашия профил задължително трябва да е Вашата и ничия друга. Форума на bike-bg.com не е свободен сървър за качване на картинки. Всякакви изображения, нарушаващи това условие, ще бъдат трити без предупреждение.

  3.3 Аватар е изображението, което се появява от лявата страна на всеки потребителски пост. Съдържанието му да се съобразява с точка 2.11 от правилата. Файлът да не бъде с размер над 20 КБ.

  3.4 Подписът е кратък текст или изображение, съпровождащи всеки потребителски коментар (намират се под него).

  3.4.1 Текстът в подписа не бива да надвишава осем реда при нормален размер на шрифта, като за него важат точка 2.10, 2.11 и 2.12 от правилата.

  3.4.2 Забранява се ползването на прекалено голям размер на шрифта при по-дълги текстове.

  3.4.3 Забранява се публикуването в подписа на изображения с височина по-голяма от 60 пиксела и по-големи от 20 КБ.

  3.4.4 Линкове и банери са разрешени, като за тях важи точка 2.10 от правилата. Банерът не трябва да е с височина по-голяма от 60 пиксела и по-големи от 20 КБ.

  3.4.5 Включването (рекламираното) на конкурентни сайтове или форуми в подписите и аватарите на потребителите може да става само след одобрение от страна на екипа на форума. Подписи, които не са одобрени ще бъдат изтривани или редактирани.

  3.5 Администрацията на форума по никакъв начин не се ангажира със заличаването на профили, теми и постове по желание на собствениците/авторите им. Ако не желаете да използвате форума не е нужно да ви бъде изтрита регистрацията. Всякакви теми с подобни молби и съдържание ще бъдат третирани като нарушение – затваряни/трити и санкционирани.

  4. Пазар

  4.1 Купуването и продаването на стоки различни от велосипеди, компоненти, екипировка и аксесоари свързани с колоезденето е забранено.
  4.2 Всички изброени по-долу елементи на обявите са задължителни! При липса на някой от тях обявата ще бъде изтрита!
  4.2.1 За една обява се прави една тема.
  4.2.2 Обявата трябва да е публикувана в съответния форум според продукта и целта й (продава или купува).
  4.2.3 Обявата трябва да има коректно заглавие. В него задължително се посочва вида и марката на продукта.
  4.2.4 Обявата трябва да съдържат следните задължителни елементи:

  При обяви за продажба и размяна:
  – Продавам/Заменям: вид на продукта, марка и модел.
  – Описание и състояние на продукта.
  – Местонахождение (населено място).
  – Контакти.
  -Упоменете дали пускате пратката с куриер или не.
  – Цена и дали е възможен коментар по нея. Възможност за бартер.
  – Реални снимки.

  При обяви за покупка:
  – Купувам: вид на продукта, евентуално марка и модел.
  – Описание и особености на продукта. Посочете всички характеристики, на продукта, които са от интерес за вас.
  – Местонахождение (населено място).
  – Контакти.
  – Ако авторът желае да посочи ориентировъчно цената, която е готов да плати, може да я напише.
  4.3 Коментари за цени и пазарлъци са разрешени само на оказаните контакти.
  4.4 Авторът може да редактира обявата си по всяко време. Ако обявата вече не е актуална, трябва да докладвате на модераторите за да я изтрие или да публикувате нов отговор с такова съобщение.
  4.5 Избутване на темите е допустимо спрямо точка 2.7.
  4.6 Допустими са забележки относно коректността на обявата – те се публикуват в специална тема и трябва да се спазват следните правила:
  -Всеки, който има информация за некоректност на обявата, може да я сподели кратко, точно и ясно.
  -Забранено е съпоставянето цените в пазара, всеки продавач е свободен сам да ги определя.
  -Преценката какво да остане и какво да бъде изтрито е на модераторите.

  Сигналите за некоректни обяви можете да публикувате в тази тема.

  5. Заключителни разпоредби

  5.1 Спазването на правилата, изложени тук, е необходимо и единствено условие за регистрация във форума, както и за ползването му. Нарушаването им ще доведе до налагане на санкции на потребителя-нарушител.

  5.2 Видът наказание, който ще бъде приложен на нарушител, се определя от модераторите, а именно:

  Налагане на бан (“забрана, ограничение”) – администраторът може да премахне нежеланите потребители на форума, като ограничи достъпа им до сайта чрез бан. Банът важи за целия сайт. Също така може да бъде постоянен или временен.

Преглеждане на 1 съобщение (от всички 1)

Трябва да влезете в профила си, за да отговорите в темата.