Официално – SC V10 пускат 29″

V10 29 720x480

Източник – pinkbike.com

Всичко е потвърдено – на първата WC купа тази седмица в Lourdes отбора на Syndicate начело с Greg Minnaar ще стартират с карбонова Santa Cruz V10 с 29″ колела. Много коментари се изговориха, много мемета се създадоха, много ще продължават да говорят, но това са фактите. По думите на Greg и екипа, по-големите колела давали убедително по-добри времена, а това е достатъчно в света на Световната купа.

Преломният момент е дошъл, когато Fox са предоставили прототип на модела 40 за 29″. От там са тръгнали експериментите с различни звена и няколко алуминиеви задни триъгълници за постигане на различни коефициенти, ходове и ъгли. След финализирането са стигнали и до карбонов прототип. В сглобяването на цялото колело са използвали нови продукти като шини от ENVE, гуми от Maxxis, чашки от Chris King.

От отбора на Syndicate си запазват вратичка с думите, че при дадени трасета и условия може да преминат на 27.5″ версия. Определено този сезон ще е много интересен и още този уикенд ще си отговорим на много въпроси.

88 Components Suspension