NFC сензорът на PSIcle – измерване на налягането в гумите

Компанията Rover Development, трио инженери в Минеаполис, стартира кампания Kickstarter за пускане на сензор, който ще позволи на велосипедистите да отчитат налягането в гумите на своите смартфони. Така нареченият сензор PSIcle е устройство, базирано на NFC, което се интегрира със съществуващ клапан Presta за използване с безкамерни гуми или тръби с подвижни сърцевини на клапаните. Устройството е разположено между самия клапан и сърцевината на клапана, така че инсталацията включва премахване на сърцевината на клапана, вкарване на PSIcle във клапана и вкарване на сърцевината на клапана в PSIcle. Той няма батерия, което означава, че е лек и никога не трябва да се зарежда. Това е страхотно.

%name

Устройството се интегрира във всеки клапан Presta, който има подвижна сърцевина.

Когато смартфонът на потребителя се държи до сензора, се случват две неща: NFC четецът на телефона захранва и събужда сензора и телефонът автоматично отваря приложението PSIcle (безплатно за iOS и Android) и дава незабавно отчитане на налягането. Четенето се актуализира в реално време, за да отрази всякакви промени в налягането в гумите.

%name

Приложението се отваря, когато открие сензора наблизо и дава показания за налягане в реално време.

PSIcle се предлага в два модела както за планински, така и за шосейни велосипеди. Версията за планински велосипед отчита до 40 psi и се твърди, че е с висока точност до 0,06 psi, докато версията за високо налягане на шосейни велосипеди отчита до 400 psi и е с точност до 0,7 psi.

Тримата инженери на Rover Development са произвели заедно страшно много продукти и имат повече от 60 години опит в разработването на продукти.

Кампанията Kickstarter предлага ранно ценообразуване от $ 52 за чифт сензори, доставени през септември 2021 г., и стандартно ценообразуване от $ 56 за чифт, доставено през ноември 2021 г. След приключване на кампанията, сензорите PSIcle ще бъдат достъпни чрез уебсайта на Rover Development.

%name

Вентилите добавят само 10 грама към колелото.

88 Components pads 300x250 1