• Home »
  • Продукти »
  • Главината на DT Swiss с 9 зъба, изполвана от Team Monster Energy – Specialized

Главината на DT Swiss с 9 зъба, изполвана от Team Monster Energy – Specialized

Последният сезон отборът на Monster Energy – Specialized караше къстъм главини със 6 венеца, от които най-малкият е с 9 зъба (стандартно, най-малкият брой зъби, които се побират е 11). Решението е много просто – по-тесен фрийхъб в края. Ето как е осъществено от DT Swiss.

DT Swiss 9t hub

Както се повечето от нас предполагаха, тялото на фрийхъба е скъсено. Половината от него са шлици, а другата половина е направена да побере по-малките венци и е със специален край за лок ринга.

1 x 6 са скоростите на велосипедите на Monster Energy. Използвайки по-малка плоча отпред (31 зъба) и 9 зъба отзад се запазва съотношението на стандартните скорости, но с по-голям клирънс. Спестява се тегло, оптимизира се чейн лайна, но за сметка на всичко това износването се повишава значително.

ME Rear Hub 6 speed

Къстъм главината е една от десетте произведени до този момент и е направена специално за отбор Monster Energy – Specialized, така че не очаквайте да я видите скоро време по магазините. Дължината и е 135 мм, защото Сам, Брендан и Трой предпочитат по-тесни задници (в сравнение с 150 мм). Интересно е, че фланците са по-широки, заради по-малкото тяло на фрийхъба. Естествено се използва Star Ratchet зацепване.

88 Components Suspension