• Home »
  • Новини »
  • Атъртън потвърждават детайлите за отбора си и показват първия прототип на своя велосипед

Атъртън потвърждават детайлите за отбора си и показват първия прототип на своя велосипед

atherton bikes 2019 01 720x480

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ: Велосипеди Atherton

Dan, Gee and Rachel с удоволствие обявяват съотборниците си и партньорите си за първия сезон на Atherton Bikes.

Нашата визия за този жизненоважен етап от нашето развитие е да работим с онези марки, които споделят нашия стремеж да развиват велосипедните технологии до максимума им. Не бихме могли да бъдем по-щастливи с нашите партньорства за 2019.

atherton bikes 2019 02 720x480

„Разбира се, разработването на продукти ще бъде от ключово значение през тази година, тъй като се стремим да адаптираме и оптимизираме новия си велосипед. Страхотно е да посрещнем Renishaw и Trickstuff в екипа и да се обединим отново с Continental Tyres и Stan’s No Tubes, които ще бъдат много важни в еволюцията на нашия проект, за да стане готово състезателно колело.“- Dan Atherton

Renishaw е един от водещите световни производители на системи за производство и обработка на метали. AM е процесът на 3D печатане, използван за създаване на ушите на нашите рамки, който също така включва разтопяване на титан с лазер. Експертните инженери на Renishaw ще бъдат важна част от процеса, който ще позволи на нашите велосипеди за 2019 да бъдат напълно приспособими по желанията и на най-претенциозните карачи.

atherton bikes 2019 03 720x480

„За 2019 г. търсехме много повече от традиционните спонсорства. Развълнувани сме отново да се върнем към работата с Continental, с която вече сме проектирали широка гама от продукти. Очакваме с нетърпение отново да се захванем с по-нататъшно развитие на съвместните ни проекти.“ – Dan Brown, директор на екипа

Оливър Анхут, глобален ръководител на маркетинга на Continental, споделя: „Имаме обща история, в която разработвахме топ клас гуми за специфични условия – The Kaiser 2.5 и Mud Kings и очакваме с нетърпение да се върнем към партньорството си с Atherton Bikes. Убедени сме, че ще донесе голям успех на MTB сцената, както и по-нататъшно водещо в индустрията разработване на продукти. ”

atherton bikes 2019 04 720x480

Rachel споделя: „Mud Kings е моята любима гума, обичам да оформям грайфера до перфектната му дължина за всяко трасе. За да се върна с Continental, никога няма да забравя, каква стабилност дават на моето Audi R8 летящо по магистралата толкова бързо, колкото може!

Използвахме спирачните накладки на Trickstuff за няколко години, за да осигурим на нашите спирачни системи производителността, от която се нуждаем. Така че когато се появи възможността да използваме спирачките им, ние се възползвахме от шанса. Gee разказа: „Изпробвахме ги и почти ни прехвърлиха няколко пъти през кормилото! Сигурен съм, че те са най-отзивчивите спирачки, които някога сме карали. ”

atherton bikes 2019 05 720x480

Ще преразгледаме нашето успешно партньорство с Stan’s No Tubes и ще продължим отношенията си с Fox. Радваме се, че кокпита, седалката, педалите и калниците остават съответно на Renthal, Crankbrothers и Rockguardz, докато WTB ще работи с нас, за да изработим нова седалка.

Като оставим прототипа на страна ние сме щастливи да обявим ново партньорство с Kingud – фирма предлагаща продукти за почистване, местен старт-ъп, който обръща внимание на опазването на околната среда, нещо което отговаря и на нашите стремежи. Също така продължаваме отношенията си с Endura и Bell Bike Helmets.

atherton bikes 2019 06 720x480

Относно състезателите, съотборникът на Charlie Hatton ще се присъедини към Gee и Rach, за да се справи с категория Мъже Елит. Mille Johnset ще завърши академията на Atherton, за да заеме място в отбора и да продължи да се бори да стане най-бързата сред юношите. Новият отбор ще вземе участие във всички серии от Световната Купа на UCI, както и някои конкретни събития на Crankworx и Red Bull.

Gee:

“Страхотно е да караме  отново с Charlie тази година – виждаме неговия потенциал и нямаме търпение да видим как ще се справи с новия ни велосипед под него.”

Charlie:

„Много е вълнуващо да се качиш на чисто ново колело, особено на това, което е проектирано от тези момчета. Обичам суровия му вид. Толкова е радикално. Не мога да дочакам началото на сезона.”

Rachel:

„Mille е част от екипа в продължение на години заради академията ни, тя стана единствена по рода си. След като вече стартираме своя независим екип, за нас е важно да подкрепим новата членка. Mille има много качества, великолепна личност, отлични резултати и на 17 години тя вече е професионалист в популяризирането на спорта. Радвам се, че Mille ще се състезава като пълноправен член на Atherton Bikes.”

Mille:

„Започвайки сезон 2019 с ново колело е толкова вълнуващо, че се чувствам малко по-уверена тази година, но в същото време и по-нервна, защото не знам какво да очаквам! Използвах зимата, за да стана по-силна, така че се надявам да мога да стоя върху новия си велосипед!”

Подготовката вече е в разгара си, когато се качихме да докажем идиотоустойчивостта на новото ни колело. С този отбор зад нас не можем да дочакаме да започнем.

88 Components pads 300x250 1